Miene maakt online magazines

Miene Magazine en MAG zijn e-zines van Miene. Miene Magazine gaat over grafiek en reclame. Hiermee willen we jou, je bedrijf of organisatie op een ludieke manier laten proeven van de gebruikservaring van een online magazine en geven we je inkijk in het hart van ons grafisch bureau. MAG is eerder expressief werk waarbij gevoel en beleving centraal staan. Wat ze gemeen hebben: de liefde voor het vak en de streek waarin we leven.

John Massis. In 1944 in Brugge geboren als Wilfried Morbée en bekend als Vlaams krachtpatser en tandacrobaat! 

Als kind bleek hij over een formidabele kracht te beschikken. Hij werd circusartiest. In 1967 haalde hij voor het eerst het Guinness Book of World Records door onder meer een tram van 15 ton met zijn tanden voort te trekken. Massis gaf het circusleven op in 1972 en ging solo met zijn befaamde krachtstunts. Wereldwijd.

Koning, keizer, acrobaat.

Massis was een publiek figuur maar voelde zich vooral misbegrepen en bespot. Zijn stukgelopen relatie, door diabetes verzwakte gezondheid en de befaamde ‘Argus’ aflevering waarin hij publiekelijk belachelijk werd gemaakt, maakten de man depressief. Hij werd opgenomen in het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain te Gent. Op 11 juli 1988 verdwijn hij uit het centrum en werd hij een dag later terug gevonden in de garage van zijn woning. John Massis pleegde zelfmoord. Hij ligt begraven in Gentbrugge.

Via ommewegen raakte hij in de politiek én de muziek. Zo richtte hij in 1980 de piratenzender ‘Radio Superstar’ op en nam hij een paar 45-toerenplaatjes op. ‘Zet er je tanden in’, met Willy Sommers was er eentje van.

En het was inderdaad voor de doorbijters :-)

In de muziek.

Radio Superstar stopte in 2004 met uitzenden maar begon in 2015 een tweede leven als webradio. www.radiosuperstar.be.

Op 1 augustus 1976 was John Massis te gast in Sint-Laureins (Sente in de volksmond). Hij vervulde er naar goede gewoonte een reeks fantastische krachttoeren maar de glansrol was die dag niet voor hem weggelegd.De massa was gekomen voor waaghals en kamikaze piloot Jacky De Tijger die in een ‘Race tegen de dood’ een poging ging ondernemen om met zijn wagen wentelend over de Blokkreek het wereldrecord ‘Spaceflight’  te verbeteren. ’t Waren toeren, toen in Sente.

Op volle toeren.

Deel deze pagina