Volgens 99designs en Creative Bloq wordt 2020 het jaar waarin de verpakking er zal uitspringen. In sommige gevallen zelfs letterlijk. Ontwerpers zullen hoe langer hoe meer op zoek moeten gaan naar nieuwe, verrassende vormen en designs. Retailers willen zich onderscheiden met een unieke en innovatieve verpakking.

Vooral ook omdat we met z’n allen steeds vaker online aankopen zal functionaliteit plaats ruimen voor esthetiek. De verpakking moet ons in het product doen geloven.

HOLY
PACK
AGING!

Wat mogen we verwachten?

TRENDWATCH2020

tekst en coverbeeld: miene

Zet deze trend zich door in 2020? Zware patronen, diepe, volle kleurenpaletten en vooral veel detail.

De meest opvallende trend is wat mij betreft het maximalisme en de daarbijhorende zwaar gedetailleerde verpakking.  Experts voorspellen een terugval van de economie waardoor de consument op zoek zal gaan naar een gevoel van weelde, luxe en extravagantie in zijn producten. Een rijkelijk gevulde verpakking weerspiegelt de high-end kwaliteit van het product. In onze hoofden dan toch.

Nochtans...

Minimalisme is in verpakking niet weg te denken. Ik kan me niet voorstellen dat we in 2020 geen eenvoudige, bijna naakte emballages in de (web)winkels zullen tegenkomen. Laat ons bidden.

david

vs

goliat

We hebben meer keuze dan ons lief is. En als iedereen roept, horen we niets. Minimalisme zorgt voor Balance in the Force, rust in de zondvloed aan artikelen. Een sobere verpakking kan sieren en evengoed onderscheidend werken. Bovendien beantwoordt die aanpak toch iets meer aan de duurzame vereisten die de planeet van ons verwacht. I believe.

Down
to earth.

De redenering achter het maximalisme valt te snappen. Maar is het wel nodig om zo luidkeels om aandacht te schreeuwen? Bovenstaande beelden tonen aan dat merken nog perfect te herkennen zijn als we één en ander weglaten. De beperkte verpakking maakt het ook interessanter voor het milieu zou je denken. 

Beelden: Culy.nl

Wat als we minimalisme en maximalisme samen gooien? Dan komen we uit bij Augmented Reality. Kleine, duurzame interactieve verpakkingen die via onze smartphone een oneindigheid aan informatie, advies of entertainment kunnen bevatten. Tel daarbij dat het aantal smartphone-abonnementen tegen 2021 bijna zal verdubbeld zijn van 3,4 miljard tot 6,3 miljard (*) en we komen tot kansen.

Mini wordt maxi.

Wonderb
lijk.
AR

 (*) Bron: Frankwatching.com

AB InBev werkt aan een technologie die het gebruik van papieren etiketten op bierflessen overbodig maakt.

Duurzaam labelen

Doe eens gek.
Zet een tattoo
op je fles.

youare is de gratis Augmented Reality app van Miene

welcome#youare

Augmented Reality opent de deur naar nieuwe mogelijkheden in design en communicatie.

In het najaar van 2019 lanceerden we een in opdracht van Henry Schein Dental en Ivoclar Vivadent een bewustmakingscampagne rond mondzorg in België en Nederland. Dat deden we o.a. met behulp van WebAR- posters en een AR selfiefilter op Facebook en Instagram.

Lees hier het LinkedIn artikel

Download youare via de App Store of Google Play

youare is gemaakt uit curiositeit. Uit fascinatie voor de AR-technologie en vanuit mijn passie voor grafische vormgeving en motion design. Met youare wil ik me creatief uitleven en mensen inspireren. Hen entertainen. Hen activeren. 

youare kan gebruikt worden om traditioneel drukwerk zoals affiches,  kaartjes,  magazines, enz... tot leven te brengen.

Meer info: sofie@miene.be

Over Miene

Miene Grafiek & Reclame werd opgestart door Sofie Bauwens. Sofie is Miene. Miene is Sofie. Graficus/art director met heel veel ervaring in communicatie en (direct) marketing. Miene maakt logo's, huisstijlen, illustraties, animaties, magazines, brochures, e-zines, ... en verzorgt je publiciteits- of communicatiecampagne. Miene woont en werkt in Watervliet, polderdorp in het Meetjesland.

Info? Vragen?

Mail naar sofie@miene.be.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel deze pagina

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Op zoek?

Zoek naar een specifieke term in de verschillende publicaties.
Vul minimaal 3 karakters in.

Miene maakt online magazines

Miene Magazine en MAG zijn e-zines van Miene. Terwijl Miene Magazine een ludieke brug maakt tussen grafiek en reclame, is MAG is eerder expressief werk waarbij gevoel en beleving centraal staan.
Volledig scherm

Miene maakt online magazines

Miene Magazine en MAG zijn e-zines van Miene. Terwijl Miene Magazine een ludieke brug maakt tussen grafiek en reclame, is MAG is eerder expressief werk waarbij gevoel en beleving centraal staan.